Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kolkällaren

Välkommen

till kolkällaren


det är vi

som håller elden

brinnande


för att överleva

berättar vi historier

om en svunnen tid


minns du dagarna på stranden

då vi var fria människor


ja men nu är vi kedjade

till händer och fötter


och jag fruktar

att den enda vägen

ut härifrån

är döden


då säger jag

till min vän:

kanske döden

är den befrielse

vi söker


för om du tänker efter

så är allt i detta livet flyktigt


kärleken

och de små stunderna

av lycka

blir som aska i din hand


och allt som återstår

är ett suddigt minne


men i nästa liv

rinner en flod

som för alltid

släcker din törst


där sitter din älskade

vid en sjö

och väntar på dig


all smärta

och tyngd från detta livet

har blivit lätt

som en fjäder


så min vän

frukta inte döden

se fram emot den


det är där

vi får vår vila






Övriga genrer av Ali D
Läst 511 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-15 15:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin text
Mvh annons
2016-04-15

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra skrivet.
2016-04-15

  Öknens Ros VIP
Livet är flyktigt, det gäller att fånga dagen och stunden vi är här.
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D