Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från baobabträdets fot


Sahid, Sahid.

Jag har dragit kniven ur mitt hjärta, Sahid. Jag vet nu att jag vill leva. Jag har tvättat min skönhet ren i floden och jag har sytt mina ögon hela, sittande i värmen från den röda jorden. Och jag har stått, vid baobabträdets fot och gråtit över mitt eget blod.

Om natten sover jag. I lejonets mun och vid schakalens tänder. När jag vaknar har visdommen bränt sig in i mina vener. 

Jag skall finna två berg, Sahid. Ett berg som älskar mig och ett berg som åtrår mig. Och mellan dem skall jag ligga. Från dag till natt. Från natt till dag. Och jag skall där, bli hel igen.




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-16 13:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"om natten sover jag.." det är för väl det
i övrigt så undrar man..
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP