Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

reprop

 

 

 

 

fallit faller fällt
dessa stjärnmantlar
skimrande bärs av natträd
uggla sveper vind in i rotvältas lä
så förtälja de färden skogen vandrar

och jag äter inte bittermandlar
smaken är söt
dunkla andas mina ögon
natten häller regn
knackar manar
tyngden drar mig samman i en knut
i dunklet söker jag lösa knuten
krampen greppar mitt hjärta

 

tonar


ut

 

jag har ropat utan hörsel
gångarna tröttnade snäckan sprack av
hammarens slag faller för hårt
ångloket med alla vagnar far över kanten
svävar i stupmun kolare torkar med snusduk
svettpärlor ur panna
ryggstöten drabbar
missar
min hand glider ur grepp
klipporna spetsarnas käftar
havet sköljer lagunen
ser en kvinna i en hand
hon är kommen trädgårdsmästarinna

 


borta från


syn

 

*

*

*




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 231 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-17 12:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker mycket om denna :)
2016-04-21

  mike irow
vexlingar i tonfall och perspektiv
älskar jag i dina dikter konstpoet!!!!!!
2016-04-17

  Änglaögon
Det finns alltid en speciell stillhet i dina rader som tilltalar mig.
2016-04-17

  Yrre VIP
Å regn föder, göder och moder jor, denna perfekta trädgårdsmästarinnnan !
2016-04-17

  Bjarne Nordbö
Finner nästan alltid Andakt i dina ord. Det är ett väldigt fint omdöme ska du veta.
2016-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser