Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågorna

Jag tänder en brasa
i mitt ensliga bo
och eldar med drivved
för att få havets ro
vill uppleva känslorna
från vågornas slag
en skön beröringspunkt
och ett ljuvligt behag

Jag sätter på min radio
det var inget att ha
i stället grammofonen
tror att det blir bra
vill gärna höra vågorna
och sirenernas sång
fiskmåsens skriande
till vindens sköna gång

Jag sitter ner i köket
och äter det havet gett
det vågen fört med sig
nu halstrat på spett
det känns så naturligt
äkta på något vis
förtära vattnets gåva
och minnas kustens bris

Jag tar mig till havet
för horisontens rand
så fröjdefullt för ögonen
solens leende mot land
en vandring vid brynet
vågskvalp blått och grönt
naturens fina små under
för själslivet så skönt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 537 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-04-20 20:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert rogivande...
2016-04-26

  Eva Langrath VIP
Tycker om rytmen i din hyllning till havet som ger ro.
2016-04-21

    Dan Myrbeck
Trevligt skaldat!
2016-04-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Din fina dikt flyter fram, att famnas av havets rofyllda famn. Och rimmen lyfter, som måsars vingar.
2016-04-21

  Lars Hedlin
Tycker om din text!
2016-04-21

  Ljusletaren
Lugnt och harmoniskt berättande. Kan nästa känna allt det du har berättat.

/kram
2016-04-21

  Sofhia Wirström
havet är lugnande
för kropp
för själ
där kan vi hämta kraft
fint förmedlat
2016-04-21

    ej medlem längre
Vackert skaldat vid havet och vågornas brus...
2016-04-21

  aol
Fina rim i en rikt berörande dikt,
2016-04-20

  Sommarina VIP
Havet ger så mycket oändligt vackert
2016-04-20

  louisegirl
Ljuvligt...fina rim och rinnande flyt om havet det sköna.

2016-04-20

  Kjell Åhsberg
Fin och behaglig text som väcker min gamla längtan till havet och segling som i yngre år. Saknar det då jag nu är bosatt i inlandet.
2016-04-20

  mike irow
njutbar flytande läsning finfina metaforer
2016-04-20

  Eva Helene VIP
Rogivande, vackert och meditativt!
2016-04-20

  Fem hjärtan VIP
Väldigt vacker!
2016-04-20

  DominiQueen
Vågat och sällsamt vackert berättat om livets goda. Tack.
DominiQue
2016-04-20

  Ninananonia VIP
Underbar text.. Du målar med orden så att jag ser bilder.. Vilken poet du är.. :)
2016-04-20

  Änglaögon
Jo, havet har en lugnande effekt på både kropp och själ, fint skriftat.!
2016-04-20

    ej medlem längre
Underbart skaldat om havet.
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO