Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Smygehuk


Lins mot Östra Torp

Alldeles vid stranden

där de balanserar på havsslipade stenar i vattenbrynet

 

Ännu kan jag se dem fyllda av liv reflektera

eftertänksamt i försommarkvällen,

med glädjen återspeglad i vågornas glitter

 

löftena som omger dem när de fångas av kamerans lins

 

hur de på småtimmarna vandrar tillbaka,

hand i hand
med nakna fötter mot ljummen sand,

och med månens sällskap längs stranden

 

hur de senare nästan förbi av trötthet efter nattens lek

vilar i varandras armar

 

 

Strandängarna intill

som famnat deras kroppar bara stunder tidigare

fortfarande ostyriga efter nattens eskapad 

Molnen

som ännu i vargtimmarna värnar om deras ögonblick

genom sin blotta närvaro på behörigt avstånd

 

Känslorna ännu som rännilar mot deras vidöppna hud

nu när händerna möts på deras väg tillbaka

 

Varseblivandet

ljudet av klockspel längre bort,

 

hur de överrumplade rister till när våt snäcksand möter skrymslen

 

 

deras möte kunde inte ha tecknats tydligare

än genom avtryck i älskogssanden

 

Ännu kan vi se dem le i ljuset på Söderslätt

med månen och vattenbrynet

som sitt gemensamma sällskap

 

linsen betraktar dem

men påverkar inte bilden

 

© Birgitta Wäppling, 19 april 2016




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-19 23:49



Bookmark and Share


  walborg
Kärlekspoesi - sinnligt vackert
2016-08-18

  Elaine.S VIP
En ytterst sinnlig dikt som låter orden bygga upp en känsla som går att ta på. Tidlös kärlek som lever för allltid och som tål att berättas om och som tål att betraktas.
2016-04-21

  Änglaögon
Väldigt vacker text, skapar bilder inom...
2016-04-20

  aol
Underbart skaldat vännen din dikt väcker drömmarna inom en,
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP