Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsändring i trädgården

 

Nornorna ha slagit sig ner i min trädgård, i uppror över mina ändringar mellan trådarna. Vet hut, säger de och hytter med sina små nävar. Vi som vävde så vackert. Jo tack, säger jag, ni vävde både vackert och nyttigt. Och ganska mycket mörker där emellan. Jag serverar pannkakor för dem, med extra mycket hjortonsylt och grädde, innan jag fortsätter.  Men också en Andeliten som mig, som släpat tatueringar och tungsinne mellan raderna, kan faktiskt bli trött på allt det eviga som river och sliter. Det som ni har tyckt så mycket om. Att peta in. Så nu petar jag in lite själv. Mera fluffiga, kramiga och ljusa trådar. Med karamell på och synnerligen spännande äventyr i. Nornorna sitter alldeles tysta, med grädde runt munnen. Så pekar en av dem på mig med ett krokigt finger, det är ju vansinne. Absolut, svarar jag, men det är mitt vansinne. Mitt alldeles egna storslagna vansinne. 




Prosa av AgnesP
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-20 23:28



Bookmark and Share


  tidsliv
Underbar text att läsa. Satt med ett leende genom hela!
2016-04-21

  Monika A Mirsch VIP
Nornorna är vida kringspridda - svävar runt mina tassar ända in i Svearikets forna lydland i öst. De hälsar dig och dina nornor!
2016-04-21

    Sefarge VIP
Att vara egensinnig
Och gå fantasins
Spännande väg
Att det då finns
Människor som i
avund. Säger att
Man är egoist
Och storhetsvansinnig
Får man strunta i .
Skaldandets frihet
Är belöning nog!
Härligt kloktokigt
Skriftat!
:)
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP