Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skönt att komma ut och få frisk luft njuta av naturen


Torsdag 21 april 2016

solen skiner det ser skönt ut därute

utanför mintt fönster

människorna som går förbi på vägen

ser så glada ut och har ett

leende på läpparna

jag ska också gå ut

ta en promenad till vårdcentralen

och apoteket

men först ska jag äta

äntligen kommer jag i väg

det tar lång tid för mig numera

att göra det jag behöver

som att ta på mig jackan

och skorna

den här dagen lämnar jag mössan hemma

det känns att våren är på väg

när jag öppnar dörren och stiger ut

möts jag av en värmande sol

när jag gått en bit efter vägen

i slänten som ligger i söderläge

där solen värmer som mest

får jag syn på årets första vitsippor

dom är många bildar en vit matta

i det gröna gräset

så är jag framme vid vårdcentralen

det är många som väntar vid apoteket

jag sätter mig på en av stolarna

väntar på min tur

så är det min tur

det jag ska ha går fort att få

testremsor så jag kan ta mitt blodsocker

ute har solen gått ner

det börjar blåsa

jag skyndar på mina steg

behöver handla lite innan jag går hem

som vanligt är det många bilar vid affären

det känns bra att så många handlar där

det skulle bli svårt att vara utan mataffär

det har kommit upp mörka moln

jag hinner tänka

hoppas att inte regnet kommer innan

jag är hemma

det blir bara en tanke

när jag går ut i från affären

har regnet börjat

jag skyndar på stegen

det går inte så fort uppför backen

den är alltid lika jobbig att gå uppför

när jag handlat

snart är jag hemma

än en gång har jag varit ute i regnet

och blivit blöt

skönt att komma in

få av men den blöta jackan

se ut genom fönstret

tacksam att jag inte blev så blöt den här gången

jag gör i ordning en kopp kaffe

plockar upp varorna

sätter mig sen i soffan

dricker mitt kaffe

njuter av att ha det varmt och skönt

omkring mig

så har det inte alltid varit

 

anits 23 april 2016

 




Prosa av anits VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-23 09:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Aprilvädret bjuder på lite av varje...skönt att få lite sol i alla fall...trevligt berättat om din dag...
2016-04-26

    Dan Myrbeck
Vitsippsmattan är
naturens röda matta.
2016-04-25

  Fånga dagen
en fint beskriven vardag
2016-04-23

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2016-04-23

  Eva Helene VIP
Fin vardagston i denna!
2016-04-23

  ULJO
Fin vardagsbetraktelse som gillas
2016-04-23

  Niliboy
Du berättar så nära å man blir innerligt glad!
2016-04-23

  Niliboy
Jättefin berättelse!
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP