Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elektriska änglar som dansar i luften



De ändrar ljus
och tindrar,
fladdrar och formerar.

De liknar
elektriska änglar
som dansar i luften

fåglar och båtar
en kanal
med utomhusmöbler
och parasoll,

Familjer i små
utspridda original,
alla med sina egna
Volkswagenbussar,

Nästan osynligt
sveper vinden över
från öppet hav runt udden.

Den viker av
och upptäcker
en plats i lä
där den kan verka
i lätt bris,

din tunga doppar sej
i den kalla glassen.
de lätta tårna i vattnet,

Ljuset tindrar i ögonen,
änglarna har satt sej
på din kind.

ja det är solkatter
som kastar strålar
från ett armbandsur
från en som sitter
en bit ifrån.

Plötsligt börjar det att blåsa.
sliter i parasoll,
fladdrar i löv och buskar.

Genast gör alla sej i ordning
och tar plats i sina bussar,

de rullar i sakta mak
efter varandra
ut på vägen
och försvinner

precis innan
de första regndropparna
börjar att falla,

borta är det tindrande ljuset
med dom
elektriska änglarna,

borta är solkatterna,
de kunde aldrig
följa med




Prosa av Lars Gullberg
Läst 415 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-23 10:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin poesi. Jag tycker mycket om liknelsen med de elektriska änglarna.
2016-04-23

  överlevaren VIP
Lysande ordat och strålande text!
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg