Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt är en börda

han ligger stilla
kommer sig inte för
allt är en börda
bara att resa sig tar kraft

brödet är färskt
men ingenting smakar
de kommer med jämna mellanrum
färdigrätterna travas på varandra

ingenting
får honom att se något ljus
påskliljorna rör sig friskt i gräset
cykeln, hans motionsredskap behöver smörjas

han ser ingen mening
inte ens döttrarnas omtanke finner hans djup
blicken syns död sedan länge
men en ömsint hand vill väcka till liv

en omtyckt sång sjunges
och minnen berättas till små ögonrörelser
nybakta bullar med smör lockar
honom ur sin passivitet

ett och annat ord blir sagt
tankar på mor och far ger orden liv
en del sorger nämns också
men tröttheten tar över

han ligger stilla igen
kommer sig inte för
allt är en börda
bara att resa sig tar kraft

 

 

©tk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av thyra
Läst 307 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-25 19:38



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Griper tag..
2016-05-05

  Anya VIP
Verkligen gripande skrivet. Känner med den gamle mannen. Att bli gammal är inte kul. Fint att han har nära och kära.
2016-04-30

  genni VIP
Känns sorgligt, men samtidigt som en del av livet. Vi alla åldras, men skönt när några fina minnen finns att tänka på. Berörande rader.
2016-04-30

  Lars Hedlin
Berör inom denna
2016-04-28

  Minkki VIP
fint tecknat, tack för texten, Thyra!

2016-04-26

  Maj-Lis VIP
Starkt berörande
2016-04-26

    ej medlem längre
Bra Thyra!
2016-04-26

  Gunnel Eriksson VIP
Skildringen av den gamle berör djupt.
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra