Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets trädgård






Jag är som en gammal planta

knoppar har slagit ut och vissnat
har tappat några blad
saknar en gren

rotsystemet är friskt och starkt
står stadigt i myllan

nya knoppar är på väg att slå ut
njuter av blommorna som är kvar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2016-04-28 10:31



Bookmark and Share


  mike irow
renaste vackraste lyrik....
2016-05-09

  Lars Hedlin
Visdom från kosmos!
2016-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så trevligt att läsa dina fina liknelser...så bra...
2016-05-04

  Teresia Ridell
Vist och vackert !

2016-05-02

  Linda CH VIP
Det är att värdesätta sitt liv. Fint!
2016-05-02

  Goraxy 89 Orion VIP
De Blommorna var Vackra !
2016-05-02

  lila fjäderblomman VIP
Fint!
2016-04-28

    Thalia
Riktigt fin liknelse!
2016-04-28

  Respons VIP
Konsten att uppskatta livet!
2016-04-28

  Maria Sundelin VIP
Ja låt dem blomma länge
Kramar
2016-04-28

  överlevaren VIP
Växande ord, fyllda av liv... bra!
2016-04-28

    Dan Myrbeck
Ja, visst finns det likheter.

Mellan jordbruk
och ordbruk.
2016-04-28

  louisegirl
Underbara du...Fint fångat!
2016-04-28

  M.Eta
Så länge nya knoppar kan slå ut får man inte klaga.Fin liknelse!
2016-04-28

    ej medlem längre
Fin liknelse med ett träd! e gamla träden blommar lika fint som de nya!
2016-04-28

  Åsa Njunjes
Gott att höra! Med åldern allt klokare, sade en läkare jag en gång i tiden hade som lärare och tillade efter en lång konstpaus......Ett långsammare betteende ska inte låta oss luras....
2016-04-28

  Gunnel Eriksson VIP
Underbart att vara du.
2016-04-28

  Öknens Ros VIP
Även gamla plantor har liv och blommar rikligt, likaså människan.
2016-04-28

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2016-04-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Poesin bär din livskraft i ord och mening.
2016-04-28

  aol
Så går och livets dagar och vi med dem men det blommar alltid så länge vi finns, så fint och berörande skaldat här vännen,
2016-04-28

  StinaJ VIP
En dikt om den starka urmodern. Vacker o grann står hon bergfast. Orubblig trots att väder och vind härjar hennes kropp. Skönheten hon bär på är evig. Starkt poetiskt poträtt av en underbar människa.
2016-04-28

    ej medlem längre
Livets träd - det bär du i din livsstyrka.
2016-04-28

  ULJO
Underbar liknelse
2016-04-28

  Niliboy
Jättefint, men du vet väl vem som är vinstocken?
2016-04-28

  rondell
Sååå fint skrivet! BRA Marita!
2016-04-28

  DominiQueen
Doftar och blommar igen och igen, evig är Din prakt och magnifik Din kraft.
Blomma för oss vackra Quinna.
Lijuva liv med goda ord.
Namaste
DominiQue
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP