Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berättande Gudens ord

 

 

Upp ur urtidens ursprung 

steg orden upp.

 

Under oändlig vandring 

bars orden fram.

 

Berättades de i ökennatten 

att folket dem skulle minnas. 

 

En dag när de nådde flodens strand 

blev allt nedtecknat 

till folkets efterlevnad.

 

Dessa ord blev som en ledstjärna 

från denna dag framåt.

 

Följde folket dessa ord

skulle Guden skydda sitt folk. 

 

Varje dag som därefter 

till dagens tid.

 

Är toranh en del av bibeln 

till ledning för folket 

som en gång såg dagens ljus.




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-01 00:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...bra...
2016-05-04

  tidsliv
Dina texter får mig att vilja starta en revolution!
2016-05-01

  aol
Ingen religion tycker om andlighet för du kan ju komma till en annan slutsats och det gillar ingen religion andligheten ber dej att göra sej fri från andras tankar och komma fram till sina egna,
bra skrivet här,
2016-05-01

  mare VIP
Sant, fint!
2016-05-01
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP