Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till långsamhetens lov

Jag tycker om den där snigeln
som kommer med ett budskap till kejsaren
som fångar vindens längtan
stenarnas svårmod
gräsets envisa styrka
som rör sig med svår möda
och lämnar en sträng
av frustande energisk saliv
över asfaltens bergslandskap

Jag tycker om den där snigeln
som pejlar så ängsligt med sina antenner
som riskerar sitt liv
för att färdas över en skyddad gångbana
som gör en tvåmetersfärd
på dygnets ljusa timmar
men inte glömmer sitt mål
på andra sidan bergen

Jag vill färdas med dig
och lära mig av din ödmjuka strävan
ditt tålamod och din envishet
så att jag som människa
kan möta andra människor
med den långsamhet
som lyhördheten kräver
Jag tycker om den där snigeln
som bär universum i sitt skal




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-05-03 05:29



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Långsamhet är underskattat idag -
och kanske därför saknar många mål och mening?
"Jag tycker om den där snigeln
som bär universum i sitt skal"
2016-05-03

  Minkki VIP
Jag tycker om din dikt - trots att jag själv en gång skrivit en dikt om Långsamhetens förbannelse...
2016-05-03

  Eva Helene VIP
Så vackert och klokt detta! Och tänk om fler saktade ner och tog in miraklen som finns där i det lilla och tog lärdom. Då skulle jorden bli en bättre plats att vistas på.
2016-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra budskap i texten!
2016-05-03

  rondell
Tycker om !!!
2016-05-03

  Magdalena Eriksson VIP
Fortsättning från tidigare kommentar :. Berätta om viktiga processer med en tydlighet jag gillar.
2016-05-03

  Magdalena Eriksson VIP
Så mycket människokärlek i dina texter. Metaforer och svänghjul som landar tankar i en vänlighet ja envis ärlighet att berätta om v
2016-05-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Den här tycker jag Om - Tack!
2016-05-03

    tramp
Ja underbart !
2016-05-03

  Leo Rudolphzon
tack för den tanken
du har helt rätt
bra fångat
2016-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP