Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötägglossningen

 

 

jag begravde min kärlek

i en grund grav

dit duvorna inte nådde

där stormen var gisslande hård

bland taggad granit

och döende blommor

 

jag kväste min önskan

att sluta längta efter dig

med minnen som rev

mina dimslöjor till orosmoln

huggna i gallsten

driven till vinsinne

 

jag bar klirrande påsar

slukade amorösa glömskan

med klunkar av skamfyllt groll

skålade med fridfullheten

som jag köpt med lånad tid

på kredit från Kerberos livmoder

 

jag mindes den grunda graven

grävde upp min ruttna kärlek

- ett hjärta av tyll

vildsint som ett inbördeskrig

gjorde halt och vände om

och jag var äntligen fri

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-03 17:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Vildsint som ett inbördeskrig" jo jag tackar jag:) Bra Judas!
2016-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP