Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Oskuldens vår

 

Den vackra ängsbruden

i sin vita flortunna klänning

dansar graciöst med gryningen

på den ljusgröna sammetsmattan

 

Mitt i oskuldens aningslösa ungdomsfröjd

står runstenen som en gammal moraklocka

med pendeln stilla och visaren på slaget tolv

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-04 14:51



Bookmark and Share


  mike irow
så vackert
bildframbringane...
2016-05-10

  Lars Hedlin
Sinnligt och fint
2016-05-08

  Teresia Ridell
Innerligt vackert !
2016-05-06

  Alysse VIP
Naturens skönhet om våren
målas så vackert i din dikt
2016-05-05

  Bo Himmelsbåge
Lätt o luftig vårklänning
dansar runt runstenens stilla pendel
som stannat på tolv o zenit
Ett ålderdomligt utropstecken
för Evig vår i Himlen o på Jorden!

Mycket vacker liknelse!
2016-05-05

  Ninananonia VIP
Vacker bild i denna text..
2016-05-04

  ResenärGenomLivet VIP
Ljus och vacker dikt...
2016-05-04

  Ingrid Trolle
En härlig naturlyrik
med en fin historisk
tillbakablick
2016-05-04

  ULJO
Underbar naturlyrik
2016-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fin naturlyrik som gläder vårligt sinne.
2016-05-04

    ej medlem längre
Vackra sköra ord som spinner bomull runt hjärtat att läsa.
2016-05-04

  S-E Forslin/same
Älskar REN Poesi, TACKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP