Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting litet om mening

Livets mening är en mening
vars fulla betydelse aldrig riktigt kommer till sin rätt
då oförståndets summa alltid är konstant till sin konsistens
Och vattnet flyter under broarna
just till ingen större nytta
såvida man inte är biolog, fritidsfiskare,
miljöforskare eller skönhetssökande

Den som ätit upp sin portion och torkat sin mun
borstat håret, skorna, tänderna, hunden
och satt sig i finsoffan
i väntan på gäster som saknar avsikt
inser snart att det just var till ingen nytta
man stressade upp blodtrycket till oanade nivåer

I fjärran kan man ändå ana ett ljus
svårigheterna ligger i tolkningen
och tolkarna har stora svårigheter att enas om språket
Men folken har ändå glömt ta ut öronproppar
förlagt glasögonen
tagit fel på det mesta

Och sambastegen har avstannat
musiken överröstats
barn vandrar övergivna
genom alla tider och platser




Övriga genrer av Anita Hanssen
Läst 208 gånger
Publicerad 2016-05-07 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen