Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synar bluffen

 

Jag är trött på kärlekstrams

och längtan och själar

Ge mig något påtagligt att läsa

Något från verkligheten

Något som är sant

och visar den nakna själen

Blotta er

Vågar du inte 

Skala av dig

Så jag får se vem du är

 

Poesitrams om blå himlar

och sjungande hav

Blommor på stigen

och hjärtan i lust

Förskönade ord

som ej är ni

Samma ord om och om igen

i blandad ordning

Ge mig något verkligt

 

Vad finns på din tapet?

Vad har du under mattan?

Vad klämmer i skon?

Trött på falsk poesi

som ska behaga etern

Trippar fram på tå

en piruett i falskhet

Är trött på drömmande ord

Jag vill ha sanning

Den nakna sanningen

Blott få vågar visa

Blott få vågar hyvla en bit

 

Är innerligt trött på poesitramset

Är trött på väsen och fe

Är trött på eterns ovågade ord

 

- Är jag för rakt på sak

Jag är för krävande

 

(frivilligt att läsa, jag vet, därför avstår jag,

för jag har synat bluffen, 

lismandet

jakten efter populär

flest vänner på facebook vinner...)

 

(helt ok att hata mig, att ogilla....det är helt ok)

För min poesi är ju verkligen inte sant skildrad

Jag beskriver ingen verklighet

För ingen kan ju ha det så illa

Och att då outa sin integritet....

(jag är modigare än modigast)

 

...och att provocera massan är det bästa jag vet,

test efter test faller ni...

 

 Din fega sate

Jag har synat din sockerbulle på skärmen

Din dyra resa till Paris

Jag har sett ingredienserna i din sallad

och ditt patetiskt falska liv...

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-08 20:04



Bookmark and Share


  Valkyria-Fatale
Instämmer. Det finns guldkorn. Har aldrig påstått motsatsen. Jag gillar mest amatörnivån. Den är mer ärlig och inte krystad.

Och ja, jag tillhör själv amatörnivån. Allt ifrån fruktansvärt kass till kanske eventuellt något bra. Ibland.

Tack för kommentar. // V-F
2016-05-08

    tramp
Du har helt rätt ! Mycket blommor och fallande löv ja om hösten då alltså i texterna dom publiceras. Samt en hel del abortpolitik blandat med Jesus.

Vi flesta som skriver är medelmåttiga amatörer men jag tycker faktiskt om charmen samt att det då finns en del riktiga guldkorn till textförfattare bland sajtens skribenter !
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale