Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det för mening med hjul?

Den hårda markkontakten
är tillfällig och kort

Den del som befinner sig
nära himlen
behöver inte få hybris
och känna sig märkvärdig

Den del som känner sig tyngd
mot marken
behöver inte känna sig
förtryckt

Positionerna byts snabbt

Pilarna som pekar nedåt
är lika intressanta
som de dom pekar uppåt

Pilarna som pekar framåt
är lika intressanta
som de som pekar uppåt

Den låga friktionen i axeln
är väsentlig

Funktionen är
att på enklaste sätt föra vagnen
från en plats till en annan

Det är hjulen som tjänar vagnen

Det är vagnen som tjänar människan

Det är människan som tjänar

Vad är det för mening med hjul?

De kan rulla

God hjul!




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-10 06:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Intressant och poetisk text om hjulet. Jaa vilken sida av hjulet är egentligen bäst??? :o))) Verkar inte finnas något svar på det. God hjul själv!
2016-05-11

  Kjell Åhsberg
När alla delar samarbetar fungerar allt som bäst. Goda hjul är alltså att föredra.
2016-05-10

  Magdalena Eriksson VIP
Jag menade att jag tycker det är en jättebrav text som både handlar om hjul och andra saker som rör sig i cykler. Verkligen bra gestaltat!
2016-05-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Mycket intressant uppläggning med tillfälligt hård markkontakt noch så de odödliga sista stroferna om hjulens rullande funktioner / Med avslutande hjulhälsning till oss ALLA!

Gott och väl - -
Twelve points eller douze points en français :)
2016-05-10

  Magdalena Eriksson VIP
Läser å skrattar hjulens äventyr!
2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP