Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomningstid

 

Ur ravinens djup

Steg hon Hennes hår

blev en styrka

Ramade in

allt det kala

 

 

Ur ravinens djup

Steg hon Hennes kropp

bar spår

Minnet gömdes

allt bleknade

 

 

                      Han talade till henne

                      Mjukt o stilla

                      berättade han en saga

                      o lyfte henne På vingar

                      som kunde bära  

 

 

                      Skönheten blev som ny

                      Huden andades

                      Som en rosenknopp Öppnar sig

                      Matronan

                     mor till  ungdomens gud




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-10 12:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker om cirkelkompositionen, från styrka till styrka och sammanfattningen av människans arv: Skönheten till tröst.
2016-05-10

  mike irow
ren o vackert
poesin!!! mycket...att njuta
2016-05-10

  M M Mannheim VIP
Vackert som en saga.
2016-05-10

  Mats Edin VIP
Både vacker och mäktig
2016-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text!
Varje stycke har sitt budskap.
2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP