Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag minns jag Nereus och Achilleus

 

 

En kyrka byggd över en martyrs grav

ger en extra styrka 

åt de som däri inträder.

 

De som gett sitt yttersta

för den tro som  fört dem fram.

 

De blev martyrer 

för att makten var rädda.

 

Två heliga män

som stod bestämda

att föra Jesus budskap om kärlek

till en orolig värld.

 

Att makten skilde deras huvuden 

från deras kroppar

gjorde bara deras tro större.

 

Att vi som kristna

kan känna stöd i vår tro.

 

Att dessa två män

med sin död

håller vägen till Gud öppen.

 

Tänk på det 

när du träder in

på kyrkans stengolv.

 

Känn kraften från dem

som gav sina liv för sig tro

och som du får dela.

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-10 14:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Viktigt budskap.
2016-05-11

    ej medlem längre
Ja det var modiga män som inte ryggade ens för döden!
Fin dikt till minne!
2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP