Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ren reflektion och reaktion om beteenden....


Fördomsnymfomaner (+Satyriasis)

 
I samhället har vi gott om fördomssatyriasis** och dito nymfomaner
De älskar Jantelagen och leker gärna normpyromaner
De älskar att tända en eld här och där
Förutfattade meningar håller dem kär
Massans pack gaddar ihop sig och kastar sin monococktail
Kränkande ord med våldsinslag skickas i comments och mail
Männen är ordgrova men kvinnorna är värst
Två eller flera beter de sig maniskt perverst
De har i sinnet inga manners och placerar folk i olika fack
Avundsjukscellen arbetar i frenetisk tempo när de blir lack
Kulspruteregnet haglar psykotiskt i grupptryckets barm
I ingenmansland står hen ensam och söker vänskap med falsk charm
Men vågar inte stå för trycket om allas lika värde
De vänder kappan efter vinden i sitt hemmagärde
Polaren Peter och Åsa och Robin med flera
De sitter alla bakom skärmen och masturbera
Ångesten inom tegelstensväggen måste ut på ett sätt
Bitterheten i egen osäkerhetskänsla går ut i ett eko i sfärens grepp
 
** Satyriasis kallas manlig hypersexualitet, det vill säga överdriven sexualdrift.
 
*******************************************************************
 
 "Mani (av grekiska mania i betydelse raseri eller galenskap)är ett tvångsmässigt beteende, som bygger på att man dras till vissa saker. Kan liknas vid en form av överdriven fixering. Ofta får personer med en mani en känsla av välbehag när de utför en manisk handling. "
 
Nedan några intressanta manier, en del har iaf aldrig jag hört talas om. Vad sägs om "metromani = mani för att rimma"? :

Lista över manier

  • bibliomani - bokvurmande
  • anglomani - överdrivet intresse för England
  • germanomani - överdrivet intresse för Tyskland och germansk mytologi
  • grekomani - överdrivet intresse för Grekland
  • fennomani - finskhetsvurm
  • svekomani - svenskhetsvurm
  • xenomani - överdrivet intresse för allt utländskt
  • monomani - överdrivet intresse för enda sak
  • kleptomani - stjäla
  • pyromani - tända eld
  • mytomani - ljuga
  • nymfomani - "överdriven" könsdrift hos kvinnor, manliga motsvarigheten är Satyriasis
  • metromani - rimma
  • logomani - ett starkt behov hos en person att höra sin egen röst
  • grafomani - skriva
  • poriomani - vandra
  • hypomani - en lindrigare form av mani, dock kontinuerlig och yttrar sig som lättretlighet och/eller upprymdhet och kreativitet. Men dessa symptom är svagare (hypo = under) de överdrivna svängningarna i stämningsläge som finns i det bipolära symptomkomplexet .

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 569 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-11 20:19



Bookmark and Share


  Valkyria-Fatale
haha Tack!

Och "grafomani - skriva" ^^
2016-05-11

  Judas Ekholm VIP
Metromani! Hurra! :)
2016-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale