Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sten

 

Sten efter sten bar de

Släpade sig fram

Det var tungt

Men deras vilja var stark

Sten efter sten bar de

Hans ord var lag Hon var underkastelsen

I åratal släpade de 

Byggde upp

Högre o högre 

Ett hus Där basen var olik

Av ord som inte formade

Skapades en kärlek En motpol

Runt deras hjärtan tyngde det

När orden skar sprickor I betong

Sten efter sten lossnade

Allt rämnade

Det blev alldeles tyst

När huset försvann 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-12 11:56



Bookmark and Share


  mike irow
mystisk text...förebildar det man vill
som man vill hur man vill och det är det som man vill...
2016-05-14

    ej medlem längre
Min läsning blir att texten lyfter insikten om att det ojämlika är en porös grund att bygga på.
2016-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på byggandet av kärlekens hus som rämnade och föll ihop!
Min tolkning.
2016-05-12

  M M Mannheim VIP
En första tanke jag fick med din dikt är att låt sten vara kvar i berg!
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP