Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brun utan sol utan hänsyn

Din mamma älskar dig och tycker du är vacker
Din pappa älskar dig och säger att du är en skönhet
Din syster älskar dig och tycker du är fin
Din pojkvän älskar dig och tycker om ditt utseende
Dina kompisar gillar dig för den du är och hur du ser ut
Dina släktingar tycker om dig och säger att du är söt

Den internationella skönhetsindustrin
vet inte vem du är
men lyckas ändå
tjäna pengar på att
få dig att tro
att du är ful och
att du inte duger
som den du är




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-13 04:56



Bookmark and Share


  Mia Popiana
Så sant som det är sagt!
2016-05-14

  Kjell Åhsberg
Du pekar på den upp-och-nervända världen där många lyssnar på fel kanaler.
Märkligt att alla dem som känner personen ifråga kommer i andra hand, medan reklamen för allsköns goja tar förstaplatsen. Tyder på stor osäkerhet.
2016-05-13

  Anya VIP
Här tar du upp något mycket centralt. Vi pumpas med reklam och budskap dagarna i ända....hela kommersialismen går ut på att vi ska vara MISSNÖJDA. Vi är håriga, tjocka, mjäliga, fattiga (alla spelsajter), omodernt klädda, ute...osv osv. Det gäller att vara stark i dag. Vår hjärna är inte skapt för denna press.
2016-05-13

  Magdalena Eriksson VIP
precis. så frustrerande att se unga människor tappa självförtroende.
att inte bara duga utan önskan vara bäst snyggast verkar vara en välgödd sjukdom som industrin tjänar sitt levebröd på. unga som gamla.
2016-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP