Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamp mellan gott och ont

 

 

Vackert ligger landet framför mig 

som en kartblad med fulla konturer

av land och vatten

med berg och dalar

i ljuvlig samklang.

 

Det vackra, det sköna

det ljuvliga sträcker sig

upp över det politiska.

 

Landet och folket där

ger karaktären 

till allt det som styr 

uti naturens sköte.

 

Tänk om vi kunde 

leva i det Vår Herre har skapat.

 

Kanske är politik

djävulens kamp för det onda

för att vi ska kämpa för landet

kämpa för landet

för världen.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-14 22:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nog är det en kamp när det onda har makten!
2016-05-15
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP