Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

amulettord

 

 

 

i sanden

strandsanden

bygger jag mina städer

 

 

drömmar

av visshet

 

 

att havet tar dem med sig

 

 

ut

ur

 

fållan

 

 

 

hjulspåren löper parallella

tipis dras på hjul

under redet

byggdes av träd till flak

havet släpper isflak

in i regnbågscirkelns om krets

 

han täljer av tankar oket

lägger över stigar hon vandrar

med kärlek viskar hon

oket in i spirande

oket

ett körsbärsträd i månsilverdalen

 

 

 

de nalkas

de nätta stegen

 

 

regnblommor bär de i bröstkorgar

 

 

renade

ur sorg ur smärta

 

 

sveper böljande

regnbågsljus

 

 

runt laguner med öppnade pupiller

 

 

svaren bäddas in i jordkupa

händer höljer de lagda

hud nynnar

 

trösteord in i frågevinden

andas droppsteg

 

tids nog

tids nog

 

 

 

amuletten

 

insydd viskar

 

 

in i stormsegel

 

 

vrakdelar

förs samman

 

helas i nätter av månstrider

 

 

jag vandrar över stelnad eld

det spirar kvistar

 

 

jag bär obsidian i stormens öga

 

 

viskar

svagt

 

tids nog

ökar stämman

ej

mer

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-16 11:55



Bookmark and Share


  nicol neli
bokmärker!
2016-05-21

    Mia Sedvall
Böljande, flytande skrift som känns..
Samstämd och fin:)
2016-05-17

  aol
Vågor brusar vinden sjunger mjukt knytes dikten samman mot slutet,
2016-05-16

  Anya VIP
Håller med Ninananonia nedan...slutet knyter ihop texten så vackert. Som alltid så fint flyt i orden. Som vågskvalp.
2016-05-16

  Ninananonia VIP
Låter så fint... tycker jag.. Läser och begrundar ..

Tycker om budskapet berättelsen
i orden.

Och slutet är skönt stilla vackert..

"tids nog

ökar stämman

ej

mer"

2016-05-16

  mike irow
mystik och skönhet träder fram
som havsvåg och berg...
2016-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser