Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Husgudars katter

Jag har en mask, på väggen, är det en husgud?
I och med att jag frågar, har jag i alla fall inte, gjort den , till en husgud.
Men, alla katter, i min närhet, när de blottar, sin underbara sida, avgudar jag dem, min husgud, jag har en, kärlek ligger i den.
De andra tre, står Grannens katter för.
De har sina olika stilar. Putte är en svartsjuk fin nallebjörn, Kalle, är en modig liten tuff kelgris, och Jabbe är en gnällande kelgris.
Om man tar bort allt, det negativa, finns det bara Gudomligheter kvar.
(Men även, med sina brister, är de beundransvärda.)
Min katt är mystisk, och kelen.

Kan man tänka sig, att Husguden är jag?
För att jag är störst?
Kanske inte vackrast?

Eller , kan man tänka sig, att ägarna, till dessa katter, är husgudar?
För dessa bedårande katters skull.
Men , alla , som har haft katt, vet ju att; Katter kör sin egen stil, sitt eget race.
Det här, med gudomligheter; Kanske bara finns?
Kanske är hans namn, Jehova.
Och han har skapat, all avgudan. Ej avgudadyrkan?. Människan, har en förmåga, att dyrka.
Eller behöver vi det?




Bunden vers av Mim
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-16 12:33



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja fundera kan man ju alltid… det står fritt.
2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Mim