Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vandrar i dina fotspår

 

I de blå bergen

vid en slumrande åder

 

Kastar vi oss ner

fyller våra lungor

 

Inne i  de djupa skogarna

med tjärnen full av sten

 

Dansar minnena

i varje steg vi går

 

Vid en eld sitter en man

med ord som föder tankar

 

Som öppnar våra sinnen 

när vi skådar 

 

Diktkonstens fader

vid den kolnade milan

 

Med hela sitt hjärtas lust

sjunger han för oss

 

Om myrarnas gång

i gruvtrampens spår

 

Och till spelemännens fiol

så mjuk vid hennes barm

 

Lyssnar vi förundrat

till vår längtan




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-16 15:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om titeln, och
"I de blå bergen

vid en slumrande åder

 
Vill vi kasta oss ner

fylla våra lungor"
De blå bergen... vittnar om något slags avlägsenhet.
2016-05-22

  mike irow
diktens språk är renare och varaktigare när
vi lyssnar förundrat
till vår längtan....
2016-05-17

    ej medlem längre
En text som det inte går att värja sig mot och varför skulle jag göra det. Märkligt med min läsning blir att fransk rockmusik strålar in i mina öron samtidigt som jag läser och mötet med milans poet sammanfaller för mig med just rockmusik. Men nu skall jag nöja mig med att lyfta fram texten sista sex rader. Mästerligt!
2016-05-16
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP