Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om avstånd och dans

taktfast slår livet
om än
hängt i en skör tråd
hållet från ovan
overkligt avlägsen
osammanhängande

någonstans dansar du
oantastligt
fri, i en skör tråd
hållen från ovan
oberört avspänd
oöverskådlig

pånyttfödd vaknar jag
obeveklig
rasande, i en skör tråd
hållen från ovan
i oskriven ansats
oöverträffad

vi dansar över ett splittrat glas
krossat av en bortglömd gud
som dog under myten om Sisyfos
långt innan
vi hann med att ta ut riktningen




Fri vers (Prosapoesi) av Dick Ainranher
Läst 398 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-18 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dick Ainranher
Dick Ainranher