Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

provanställd

torka
obarmhärtig torka

utan hetta, utan solstoff
tvingas likväl kisa
vika för kulor, huvudet hållet högt
buret blott av vilja
kanske under armen

drivet gosse, svara mig
vart vill du?

jag vill leva boss, för mig
inte spotta grus!
under solen,
ut i fjärran, utan något i sikte
med en tandlös fru
med mina barn i en lappad kappsäck

stolt men utan dig
med huvet buret över axlarna
inte med ett dumt flin
i din lömska giljotin




Fri vers (Prosapoesi) av Dick Ainranher
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-24 06:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dick Ainranher
Dick Ainranher