Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näsan och jag

Inget

 

 

tyst

 

men så...

 

 

 

 

 

 

 

 

Plötsligt, pladask!

 

En näsa

mitt i

Ser ni den?

Röd

Ett par glasögon hänger på dess rygg

drar in doften av syrèn och nyser

 

Nedanför ler munnen åt det ögonen ser

förälskade änder i flock

 

Stolt står den ut och pryder sin plats

och fötterna går dit den pekar

över nyklippt gräs ner mot stranden

med tång

 

Ett fönster är öppet

och herrn bakar bullar

med blåbär minsann

 

Kaffet är snart klart och där

kommer du

klivande

Oj, en hundbajs!

 

– Ta av dig skorna för bövelen, det luktar ju skit!

 

 

Farstun är skurad med såpa

i dag

och på bordet står

en vas med liljekonvalj

 

På diskbänken ligger

fisken

nyss fångad med spö

 

 

Men först ska vi fika

näsan och jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 371 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-18 18:05



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
underbar!
2016-06-22

  Bo Himmelsbåge
Mycket rolig o underhållande text!
Jaa... det är nog bäst att hålla ögonen på var man sätter fötterna... annars kanske man halkar o lägger näsan i blöt o penetrerar en...
men för f-n... det är illa nog att få dem på skorna... de hänger fast som svinskitar!
Får glida in genom farstun barfota...
o efter att pudrat näsan, blir det fika
med herrn i huset...
Mysigt...!

2016-05-21

    ej medlem längre
Riktigt trevlig text!!!
2016-05-19

  Scarlett Miryam VIP
Man har nog mer nytta av näsan än det mesta andra... på gott och ont; hälsningar en kattsamlerska så hon vet!
2016-05-19

    ej medlem längre
men DU då, haha

över fika
varde Mumma
+
2016-05-18

  i af apa
näsan
en av människans
bästa vänner! väl värd
en teXt! jag väljer alltid kärlek
efter näsan... dit den pekar
ungefär...

2016-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo