Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du inte gillar mitt häng i baren, med mina promilledrinkar. Vad gör ens nyfikna ögon här då, när min symfoni i era öron i fel tonart från pianot plinkar...


Mitt revir - My space - My Place

 

På min sida är det inte 

honung och daggdroppar

i skildrade sirapsrader

Jag sötar inte min poesi

med lismande socker

eller plommonfyllda rulader

Nej, här har vi Red hot chili,

Peppar och Hot Tacosås

Serverar även vidbränd stek

med skuren sås

Doppar inte sött i mitt te

ingen sliskig avec där på

assiettkanten

Här har vi starkt kaffe,

med sur mjölk

och soporna

osar ibland av stanken

 

Men här finns även briljans

kryddad med örter av poesi

Kvinnan bakom skärmen

är ej i obalans

mitt livsfat

rymmer mycket poetisk eufori

Skriftat med enkelt alfabet

En knäpp på din näsa

till dig som är verklighetsanalfabet

Du tror inte dina ögon när du läsa

Kaxig i tonen,

hård attityd

med svenssonord el magnifico

Mina rader kan vara tunga i moll

från livets blues rytmico

 

Här kör vi med billigt dassapapper

från Ica, kostar knappt en tia

Poesi direkt från blocket,

smutsigt, dirty likt en svinastia

Poeteliten skiter på sig

utav min enkla olåt

Och vill man vara en fin dam

skriver man inte ord som snusk och kåt

Jag tror nog att det rinner till

kittlar mellan benen

När jag sjunger mina poesiopera

här på poeterscenen

 

Det här är min form av satir

min klang av humor

Du har hamnat i min gränd,

där allt handlar om mitt livselixir

Mina tankar, åsikter

och gräns på val av ton

vartenda rad markerar mitt revir

Om du inte gillar mitt häng i baren

med mina promilledrinkar

Vad gör ens nyfikna ögon här då

när min symfoni

i era öron i fel tonart

från pianot plinkar

***

"Jag är villig att diskutera

mina författade ord,

respekterar fria åsikter,

och jag har inte alltid rätt,

en Queen lever och lär,

tar emot stärkande näring,

men om vi är oense,

och tänker på olika sätt,

vill jag att vi konverserar

med ett bemötande

som har sans och vett"

#2 - Välkommen på Mingelfest

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1930059

 

#1 - Välkommen på Mingelfest

 https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1930070

 

 

En skön fredagslåt: 

I Could Be The One

https://www.youtube.com/watch?v=bek1y2uiQGA

 




Övriga genrer (Satir) av Valkyria-Fatale
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-20 19:17



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Tycker om att läsa och ta till mig
av dina ord, min vän ...
2016-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale