Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Observationer en kväll i maj

En ensam man åker en tur med bussen.
Ögonlocken klappar dubbla slag när bussen svänger in på Hornsgatan.
Mannen böjer sig fram mot sätet mittemot och plockar upp någonting.
Blickarna sneglar nervöst mot mannen.
Från golvet plockar mannen upp en sloken maskros, och håller den hårt med båda händerna.
Mannen tittar på den med sökande blick, som om han söker ett svar.
Maskrosen skakar i takt med bussens bullrande resa fram längs Hornsgatan.
Den solgula färgen på blomman har av vårdslöshet förbytts till en smutsbrun ton. Allt står still.
Mannen reser sig upp, går några steg mot dörrarna, stoppar maskrosen i bakfickan och går av bussen.
Mannen blickar rakt fram och fortsätter sin resa framåt.




Fri vers av A.Fredrika
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-21 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A.Fredrika
A.Fredrika