Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbjuden dans

Den där gången
när avstånd blev närhet
när dag blev natt och mörker fyllde tomrummet

Den uttråkade flickans dans
hon som står och väntar
på att någon ska bjuda upp

Livsfarliga möten i mörkret
djävulsturen som tar en sväng om i henne
svärtan i tankeverksamheten

Förbjudna inviter som eggar inombords
ord som lockar till fördärv
läppar som förtrollar bort det onda

Helvetet äter upp all stolthet
oinbjudna viljor tar över
längtan slår rot i kroppen

Synden som lämnar en kvar
självhatet som tar över dansen
och lämnar en kvar på dörrmattan

Eftersmaken bränner hål
hål som inte kan fyllas av någon
hål som bara flickan kan sy ihop




Fri vers av A.Fredrika
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-24 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A.Fredrika
A.Fredrika