Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnelbarnen





De ritar streckkroppar
med svarta hål som ögon
som dansar på grå vägg

de går ej att vika till pappersflygplan
går endast in i en svart tunnel

vågar ej följa med in
men tittar in med stora svarta ögon




Prosa av Lars Gullberg
Läst 428 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-22 11:49



Bookmark and Share


    nånja
Som en 3d sekvens som åker ända in i huvudet på en!
2016-05-30

  Katinka VIP
Gillar den mycket och känslan!!
2016-05-25

  Goraxy 89 Orion VIP
Sedan dom körde upp för fullt LHC i Cern - Geneva, så har ju dom där svarta miniatyrhålen börjat ploppa upp överallt - tydligen också i Dina texter?
2016-05-22

    ej medlem längre
"de går ej att vika till pappersflygplan
går endast in i en svart tunnel"
Underbart!! Mystiskt, poetiskt och drömspelsaktigt med en kuslig stämning..
Titeln får mig att tänka på en skräckfilm jag såg för ett tag sedan. Att dikten heter tunnelbarnen, och att barnen är i tunneln utan att våga höra dit, ger en känsla av hopplös ensamhet.
2016-05-22

  överlevaren VIP
Orden svärtar om mörkret, BRA!
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg