Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finfrämmande



I den lilla stugan
blårutig klut och urblekt förkläde
tofflorna på kaminen
ock ock ock skrockar hon, sätt på kaffepannan!

Utedasset granne med hönsahuset
bröstkarameller åt tösabiten
fram ur trampsymaskinslådan

Kaffegöken åt far min
när vi har så fint främmande
tandlöst rynkigt leende
vintertid behöll vi jackorna på




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-22 13:03



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Minnen från tid som flytt!
2016-06-03

    Dan Myrbeck
En annorlunda fläkt från förr!
2016-05-23

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt!
2016-05-22

  Karina"Kia"
Denna värld är oss förbi..sen kan minnen som denna dikt återuppliva livets fattigaste kanter på vår sida av världar...
2016-05-22

    ej medlem längre
Sveper in mig i orden som doftar minnen, vemod men också svunnen glädje. Tack!

2016-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
underbar - minnesvärd - ting och ord från förr - du tecknar så att jag ser, doftar, hör!
2016-05-22
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP