Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med ton av allvar och touch av ironi, skildrar jag kvinnans åldersfas i liderlig begäran av er empati.


Klimakteriehelvete!

 

Jag dör som kvinna,

och det är klimakteriets fel

Alla dessa hormonförändringar,

som gör mig ohel

Visst är det så,

att det inre gäller

Men, klimakteriet

bit för bit

av min kvinnlighet

sväljer

 

Jag hade min peak,

var på topp i 40 plus

Och med stigande ålder,

det gör inget med bredare stuss

Men, klimakteriet har bitar

som förstör min kropp

Liksom skalar av mig 

min kvinnlighet,

den som var i topp

 

Jag förfulas och 

självförtroendet alltmer sänks

Min kropp förändras,

och det snygga suddas ut

och för evigt dränks

Jag mår dåligt av

att lida av dessa besvär

Dock med insikt

om att en riktig man

håller helheten

om kvinnan kär

 

Så sägs det i alla fall,

att ens inre är av vikt

Det ytliga som syns,

är bara en presentation,

skildrad som i en dåligt skriven dikt

Men jag kan inte låta bli att falla,

i osäkert och upprört sinnelag

För vem älskar en till ytan

förfallen äldre dam,

där ögon som betraktar ytan,

ej attraheras av ditt yttre jag

Kroppen åldras och jag måste ånyo

lära mig att bejaka kvinnligheten i mig

Trots en massa fula åkommor,

med osexig hud,

måste jag lära mig 

att jag faktiskt kan älskas av dig

 

Spelar ingen roll,

är ej av viktig vikt

hur ytan ser ut,

Ja, det är så det sägs,

men finns allvar bakom orden,

när självförtroendet

slagit bakut...

Om klimakteriet fanns

i fysisk form att beskåda

Oooh, jag är så arg och frustrerad,

över denna klimakterieplåga

Vill slå på ordet,

en rak höger,

en upper cut mot hakan

Får nog köpa mig en boxningssäck,

att avreagera mig på,

är förbannad nu

för att jag ser ut som ett

gråddassigt urtvättat

jävla lakan...

 

Far och flyg ditt jävla klimakterie

Jo, jag svär, är förbannad

över denna kvinnliga 

åldersbakterie

Som man kanske du inte förstår,

och en yngre kvinna

skrattar säkert nu

en och annan glädjetår

Men din dag kommer tjejen,

och då lär du få känna

Hur den här jävla

klimakteriefasen

ger ditt självförtroende

samma hårda bränna

 

Åh, gud, jag hoppas och ber,

trots ateisten som jag är,

att det ändock finns Någon,

som kan hålla denna kärring

i framtiden kär

 Jag ser inte ut som jag ska, 

och i en önskan skulle

En helhjärtat naturlig dam,

som numera mest

känner sig som en vidbränd bulle...

 

(I´m so dead, so fucking dead as a woman...)

 

Spana in denna bild: 

http://2.bp.blogspot.com/-NGcxTgoE9jk/T2reVKRgmSI/AAAAAAAACNE/_cCz4daMtZw/s1600/DU_BEH%257E1.JPG

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 572 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-22 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale