Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elektromagneten

Ditt dagliga värv
det du gör på jobbet varje dag
är en elektromagnet som är kopplad
till ditt huvud via alla uppmärksamhetsapparater

Det håller dina tankar
känslor och upplevelser
inom bestämda ramar
samtidigt som den för dig
från barndom till ålderdom
på den upptrampade stigen

Från sidorna
kommer perifera signaler
om att årstider växlar
människor föds eller dör
barnen växer upp och flyttar hemifrån

På helger och semestrar
är den i viloläge
det närvarande tränger sig på
med alla jordens möjligheter
till det genuina livet

Men redan på söndagskvällen
aktiveras den
och släpper inte taget
förrän fredagskvällens utmattning

Anpassningen är frivillig
och eftertraktad
Icke-styrda personer
ses med skepsis eller avund

Anpassningen är bekväm
och förvandlar livet
till den bekväma transportsträckan
mellan födelse och död




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-24 05:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt om hur jobbet påverkar en... Synd att det ska behöva vara så... Du är skicklig på att porträttera arbetslivets gissel.
2016-05-25

  Kjell Åhsberg
Känner igen situationen att man börjar förvandlas till en effektiv, känsloavtrubbad maskin redan på söndagskvällen med siktet inställt på kommande fredagseftermiddag. (I mitt fall resulterade det oftast i migränanfall när arbetsveckan var slut. Tack och lov slipper jag det som pensionär.)
2016-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP