Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens glänta

Mellan höga tallars sus
tar skräcken emot min kropp
och väcker hjärtats oro

Jag svettas i rymdens klanger
och lystrar med förfäran
till gökens dödsrop

Här doftar det av
den vattensjuka förmultningens
kvävande kyla

Här längtar markens vila
till skelettets förening
med den djupa jorden

Här förenas myrornas dödskamp
med klibbiga spindelnät
och rådjurens ångest

Här hittar min längtan
sin eviga plats
under lövens mull




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-26 19:10



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
En parafras till dikten "Gläntan". Inte alls lika trevlig att läsa, men ändå ligger det mycket sanning i den.
Vem har inte brottats med sådana tankar bland svettiga lakan?
2016-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP