Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stigar vävda av ljus

 

 

 

 

vingar av

guld

 

 

sveper solhamn

 

 

vingar av silver

 

sveper månhamn

 

 

havet

håller rötter

 

 

 

blad reser vida in i blom

 

 

rörda av

viljeträd

 

 

 

älskade

 

hon dansar

i natten med en månsilverbjällra

i mina fingrars rymd

 

 

mockasinerna

hon sömmade

med kärlek

 

 

till stigar vävda av ljus

 

pärlor

är hällda

i floden

 

månsilverfloden

 

 

mockasinerna

 

bufflar strövar i vildblomsterdofter

 

 

bär moln

drömmars

frid

 

 

pärlor svarar

vinden

 

där stunder möts

 

 

hand sträcks genom töcken

broar lagda höljer lotusskålar

hjärtblad skälver i gryningen

trollsländor spinner regnbågsljus

 

 

 

 

språkvarsel

 

ljuder ur bröst

 

 

fåglar väver

 

 

bäck

stiger ur bädd

 

 

en stam med vattenblad

 

 

där rötterna når

himlarnas toner

 

där ett hjärta reser sig ur askan

 

 

 

 

regnblommor växa i

bergsskålar

i friängder

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 325 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-05-28 12:43



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Det jag skrev i min kommentar till "det är i den stunden" gäller också här i denna drömska fjärrskådande resa genom dina inre landskap. Inte alla som förstår betydelsen av att det finns rymd mellan rader - - strofer och - - enskilda ord som lyfts fram här. Inte förstod jag det heller tidigare förrän en poetvän här påtalade det. En fantastisk dikt här igen.
2016-05-29

  Yrre VIP
underbart!
2016-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser