Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag uppmanar särskilt alla som har något att förlora på Löfvéns svikna vallöften till de arbetslösa att visa sitt missnöje på ett sunt sätt genom att skicka ett mail till regeringen eller varför inte ett vykort. Med "sunt sätt" menar jag att utelämna oför


Svikna vallöften

Ge oss, ge oss
välfärden åter!
Hur kan ni fega,
de fattiga gråter!

Ned med spinnhuset!
Stoppa fas 3!
Håll dina vallöften,
Stefan Löfvén!

Lova går alltid,
arbetarbror!
Rika får till och med
strumpor och skor!

Vem skall betala
om ej den som har?
Av samhällets välfärd
finns snart inget kvar.

Ni folkvalda ljuger
som hästar travar
Se upp att ni inte
på tungorna snavar!

Arbetets döttrar
och arbetets söner:
Gör er förtjänta av
röster som löner!

Första maj
har nu passerat
Alltför tamt
har ni agerat.


Maj 2016




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lena Söderkvist VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-28 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP