Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soliga dagars vemod

Den ensamma cypressen
pekar ut tomheten med sin skugga.
En fluga landar på gårdvarens nos,
den enda plats som inte torkat ut.
Ödlan steker sig mot den glödheta murstenen.
Bakom stängda fönsterluckor
sitter människor stilla
och väntar på att timmarna ska gå.

Sångerna som sjungs här
har en klagande klang,
framtagna under tusentals dagar som denna,
av släktled som vandrat sina livsstråk
under samma hamrande sol.
Tankarna går till aftonen
då dofterna och livslusten återvänder
och vinet tas fram ur svala källare.




Fri vers av Nitram P
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-29 17:15



Bookmark and Share


  rondell
Mycket levande skrivet! Tycker om!
2016-05-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Ååååh.... Man lever sig så in i de solbrända, torra landskapen du så fint skildrar här.

Gillar mycket denna!!!!
2016-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P