Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bild av mig






Är som en gammal vas
ganska illa hanterad

kantstött
sprickor i glasyren

spelar ingen roll
är alltid full med blommor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2016-05-31 11:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En vackrare behållare för liv kan ej finnas! Vi i vänskap kan fylla den med vänskapens blomster!
2016-06-20

    Linda Hjelm
Finare vas finns inte??
2016-06-15

  Braindamage
Härlig dikt!
2016-06-10

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa, verkligen...du sprider väldoft omkring dig med dina fina dikter...
2016-06-05

  lila fjäderblomman VIP
Oh..så fint!
2016-06-03

  Lars Hedlin
JA bra där ....
2016-06-03

  Maria Sundelin VIP
Så är det
Vi är fria att göra det vi vill och kan av dem vi är
Kramar
2016-06-02

  Magdalena Eriksson VIP
FAVVO!
2016-06-01

    ej medlem längre
Jag älskar blommor:)
2016-06-01

  Eva Helene VIP
Tack för den . . .
ljuvligt skön och doftande och vad spelar så höljet för roll!
2016-06-01

  Gunnel Eriksson VIP
När jag läser om liknelsen med
vasen ser jag en vackert formad
med en midja på mitten. Du?
2016-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
den som får leva länge blir lite kantstött vilket knappast är ett hinder för lyckans blomster!
2016-05-31

    Peter Söderqvist
En vacker stilleben.
2016-05-31

    ej medlem längre
Rosor i ett sprucket krus som Fröding sa...det är det vackra som syns!
2016-05-31

    Dan Myrbeck
Ja. Och kloka ord.
2016-05-31

    ej medlem längre
Åååååå ingen skriver som du!
2016-05-31

  Anya VIP
Jaa dessa blommor som är så värdefulla. Min vas är nog lite tom...men glad att jag har en vas att fylla med något. rätt som det är blir det en liljekonvalj.
2016-05-31

    ej medlem längre
Underbart!! :-)
2016-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig liknelse! Alltid ska du blomma!
2016-05-31

  M.Eta
Håll blommorna levande! Fin liknelse!
2016-05-31

    ej medlem längre
sista versen talar om livets huvudsak. lycka är huvudsaken.
2016-05-31

  Niliboy
ja, vi måste värna vår skröpligheter å ta det med lite humor också!
2016-05-31

  StinaJ VIP
Inom dig finns de vackraste av blommor och de får vi njuta av i full blom i din diktning
2016-05-31

  Inkarasilas
Rätt så jäkla underbar liknelse hördetdu!
2016-05-31

  ULJO
Så ädelt och vackert sagt. Det är ju innehållet som säger mycket om oss inte utsidan. Skalet må vara sargat och kantstött men innehållet förändras inte.
2016-05-31

  Rise Little One
Underbar inställning till livet! Tycker om mycket!
2016-05-31

  Ninananonia VIP
Härlig metafor... :) Gillas
2016-05-31

  överlevaren VIP
Vackert, orden doftar livsenergi!
2016-05-31

  Marianne Räf
Vilken skön Inställning !
En fin metafor om åldrande
med sinnen välbehållna...
2016-05-31

  Öknens Ros VIP
Vackert så ändå!
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP