Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har öppnat mitt hjärta

Jag har öppnat mitt hjärta
Ditt ljus har silat in
genom spjälorna
på mina fönsterluckor
och jag har öppnat dem

Först försiktigt på glänt
och sedan mer
med en undrande hand
som håller i dem som skydd för vinden

Vinden som vissa dagar tagit i med full kraft
och ryckt dem ur mina händer
och fått dem att stå och slå hjälplöst

Ibland helt öppna,
och därefter avvaktande fördragna

Ditt ljus värmer mig
rör upp dammet på det slitna golvet

Och hjärtat därinne har varit litet och fruset
och ömsom pulserande varmt och nyfiket.

Du ställde upp din dörr på vid gavel och välkomnade mig
jag står i farstun lite förlägen men fylld av förväntan
Det finns en dörr till

En innerdörr
du håller på handtaget och gläntar

Jag tassar barfota över det solvarma golvet
och lägger min hand på din




Fri vers av Skogsrå 50+
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-08 14:30



Bookmark and Share


  ULJO
Läser och berörs. Tycker om detta
2016-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Skogsrå 50+
Skogsrå 50+