Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målet är okänt mörkt och kallt





Rum utan syre
tid utan dagar,
trär en bunker över
sej själv:
Stenarnas ögon är blå.
inuti
hörs en röst

den kan inte flyta
utan sjunker.



*



Våning för våning ner tills solens strålar
inte når ner,
där upphör vår ögonkontakt.



*



Huden knottrar sej
i kvällsdiset.
som att begrava en kär vän
ute på en ensam
kobbe ute i kustbandet,
man ser månen på andra sidan sundet,



*



stjärnorna i staden
med sitt stoft på fönsterglaset.
vind utan segel. kväll utan minnen.



*





tänder ett svart ljus
på nattduksbordet.
hon rullar kula för kula
med tumme och pekfinger
och rabblar sitt mantra
håller hårt i radbandet
blicken är tom




*




tills sömnen öppnar sin port,
utanför svävar skeppet ljudlöst runt
med sina glittrande gator,
det vet ingenting annat än att färdas runt.
Målet är okänt mörkt och kallt






Prosa av Lars Gullberg
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-03 19:19



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Non stop i egenmäktigt förfarande lägger jag detta underjordiska prosaistiska köttsycke poesi i vrångstrupen.
Avsmakar med tåspetsen och finner nackhåren resa sig givakt utmed stubbens fransiga jeans.
Ornamenturen i ingressen ställer sig upp som en blytung tunga.
Signaturen äro intim till sig själv.
En viss tristess utan finess.
2016-06-05

  överlevaren VIP
En förtrollande vemodig text, griper tag och kramar hjärtat tills det hugger!
2016-06-04

  Inkarasilas
Nu är du där igen och talar med kvinnan med sina grenfingrar där allt tar slut och resan ut mot det okända genom den där dörren där på ditt foto till trappan ner - där hon sitter vid det svarta ljuset. Vet vem hon är och det är vackert som så här fantastiskt. Rullar kulor som ett myteri mot livet. Kastar fem stjärnor som en galen Ninja här under. Oho!
*****
2016-06-03

    ej medlem längre
En spännande text och en fin läsupplevelse. Gillas mycket av mig.
2016-06-03

  Arne Ugglemosse
vackert, måste säga att jag inte riktigt får något grepp om någon helhet men är inte säker på om det är meningen heller. Men de enskilda scenerna är strålande!
2016-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg