Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprungstexten till Skärvor i natten. Delvis omarbetad


Edith - ljusets dotter (Skärvor i natten)

 

Du min längtan i ungdoms dar

Aldrig ska jag väl 

skriva mig så vacker som du

- Om dina smala axlars längtan

som bar när du brast

- Om skärvorna som lyste

i gräs mjuk som dunbädd

- Om din längtan bort mot landet

i dödsångestens dal

- Om kvinnorna De förbjudna

valkyriorna i natten

- Om stjärnornas önskan

på himlafästets rund

- Om barndomshemmet

prunkande av blomsterprakt

- Om mor 

där i tryggheten vilade du

Allt det i dig och mer därtill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-06 11:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket denna!
2016-06-08

    ej medlem längre
Edith finns i den här texten men du är också vacker i den. Att kunna skriva sig vacker, väldigt fint formulerat - jag känner mig ofta vackrast när jag skriver..
2016-06-06

    ej medlem längre
Edith var suverän,och så hette min mormor så också:)
2016-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om Edith Södergran, en av mina favoriter!
2016-06-06
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP