Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsviken



Man kan bli förälskad i små enkla rader.
läser vid ett fönster på glänt när man hör fiskmåsarna
nere vid havsvikens mynning

de höga kranarna och fartygen som lägger till och lossar
havsräkor och krabba

Jag ligger med halvöppen famn och låter högar med dikter
och sånger om vartannat
förvandlas till fåglar.

De måste flyga fria, mina tankar är ett instängt liv,
de far omkring som bubblor
i tystnaden

Man inspireras, det som ger livet mening.

Skulle vilja vara miljardär och köpa det där kråkslottet,
två Bentleys och en Cheva

att dra runt i
när man är full.

Gärna i bakskogarna bakom alla utposter och civilisationer.
Nere i ljuskällan
nere i vattenmånens bryn


att lösas upp till intet och utkristalliseras.
våra molekyler och vätskor
till dagg och fukt,
regndroppar och fauna
kust och hav
och förmultna som en del av detta kretslopp

Utanför kommer regndroppar från ingenstans,
ett mörkt moln har lagt sej ovanför huset.

Jag drar för och ser hur fåglarna i trädet vinkar och vill tillbaks in.
Jag öppnar och låter dom blåsa in
och falla på mitt skrivbord.

Jag klappar
de ömma skira fjädrarna
ser orden hur de lever.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-07 09:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tänker på frihet när jag läser dina ord. Låta tankarna förvandlas till fåglar... tänker jag... Härligt att de kunde flyga in igen och falla på skrivbordet....de där fåglarna...
2016-06-11

    Melona
Den här dikten är sannerligen tecknad och fångad i ett magiskt sken. De där diktfåglarna både kvittrar, drillar och faller ned precis där de ska.

Tack!
2016-06-08

    Lars Gullberg
tekniskt sett helt värdelös
bilderna e kanske fina men va fan hjälper det när jag inte redigerar och bearbetar mitt stoff. Den har ingen rytm alls, den hackar stannar upp flyter till och hackar igen. Läsningen blir skitjobbig


2016-06-08

  överlevaren VIP
Så bra att jag inte finner ord!
2016-06-08

    ej medlem längre
Underbart livfullt och besjälat:
"havsräkor och krabba

Jag ligger med halvöppen famn och låter högar med dikter
och sånger om vartannat
förvandlas till fåglar."
Frihet.
2016-06-07

  Inkarasilas
Klapoar de ömma skira fjädrarna. Ja det gör du och tar hand om varje ord som en samlare av rang, det är så jävla fint.
2016-06-07

    ej medlem längre
Fint nedtecknade tankar och intryck. De tre sista stroferna är direkt magiska.
2016-06-07

  Arne Ugglemosse
finurlig avslutning där, bra!
2016-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg