Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarvaka

Över sommarens ängar
ljuder näckens violin
en liten gnutta trolskhet
ryms skönt i melodin

Då vaknar livets skönhet
med blomsterfägring stor
och solens strålar glänser
där djur och människor bor

Vi plockar några blommor
och placerar i en korg
vi binder några kransar
och pryder hemmets borg

Vi vandrar över åkrar
där vinden blåser ömt
vi känner några tankar
som vi i natten drömt

När dagen är som ljusast
står midsommaren här
då får vi åter njuta
jordgubbens röda bär

Vi dansa får på logen
vid skogsjöns sköna strand
där binder någon kärleken
i vackert rödvitt band

Vi dansar genom natten
till näckens sköna ljud
där skogens vackra liljor
är sommarnattens brud

Vi ser när natten sjunker
över horisontens rand
vi ser gryningen stiga
bortom stad och land

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 682 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-06-15 22:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så härligt med ljuset och värmen...vackert skrivet...
2016-06-18

  Ingrid Trolle
En riktig midsommar
i en vacker och välrimmad
dikt såväl som bilder ur vår
underbara natur
2016-06-16

    Dan Myrbeck
Vacker med korta, fina
strofer.
2016-06-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen visar under
midsommar upp
sin bästa sida och
Du den prisar för oss
och får den att lysa upp
som det skönaste bloss!

2016-06-16

    ej medlem längre
Midsommarens själ bor i dina vackra ord.
2016-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Härligt om livsglädje i midsommartid!
2016-06-16

  Ninananonia VIP
Fint att ni ser det fina…i din midsommarnattsvaka...
2016-06-16

  Sofhia Wirström
så fina rader
2016-06-16

  Maria Sundelin VIP
En fin hyllning till ljuset och midsommaren
2016-06-15

  Marianne Räf
Härlig Midsommar !! När Livet är som
vackrast.. Sköna verser, rakt igenom !
2016-06-15

  louisegirl
Vacker midsommarvaka
2016-06-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO