Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Poesin och skrivandet behöver också näring

För mig är poesi något som man inte kan
trolla fram som en magiker utan det är något
speciellt inom oss som bara finns där. .

Utav nån konstig anledning ,
föds man med detta eller har man själv
skapat detta beroende med ord och meningar som
flyter i ådrorna och stillar ens oro.

Till slut landar dem som ett fint mönster
på detta ark och innebörden får oss att blomstra
eller skratta som ingen annan kan.

DETTA är poesi för mig.

Ni som tycker att man bara kan skriva hur som helst
är inte poeter i mina ögon sett.

Klart att jag kommer att finnas här i sommar med
vissa regniga dagar då jag inte kan låta bli att
skriva av mig på detta sätt.

Orden ger mig så mycket att jag lever om pånytt
och hjärtat stimuleras till en viss grad av lycka
så det pumpar ut allt blod känns det som.

Det är så magiskt att befinna sig i denna värld
med ordväxlingar inom rimliga gränser!!

Njut och lev in dig i denna djungel!!






Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-17 06:21



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Vi börjar ofta trevande, utvecklas och förändras i vårt skrivande. Du har utvecklats hela tiden dag för dag - enligt mitt sätt att se.
Det finns dock många kända poeter som "skriver hur som helst" som blivit kända och berömda på just sitt underliga sätt att skriva - fråga mig inte hur det kommer sig?!
2016-06-21

  Carl-Johan Bachofner
Vi är människor
och blir aldrig färdiga

Därför skriver jag poesi
Som ett utkast till ett
värdefullt snack mellan oss
2016-06-21

  Angel of love
Poesi är ord som har stor betydelse för konstnären, vi tycker alla olika om allt och det är det som gör orden så fantastiska.
Önskar dig en fantastisk sommar
2016-06-20

  ResenärGenomLivet VIP
Poesi är ett sätt att uttrycka sig och det gör vi väldigt olika...och det är nog så att har man väl börjat skriva så kan man inte låta bli...inspirationen kan komma när som helst och av vad som helst...bäst att ha med sig skrivdon överallt...
2016-06-18

  Valter Örn VIP
Du formulerar det så bra det som jag tror många av oss känner.
Själv är jag så glad att jag började skriva av mig här för två år sedan. Det är ett livselixir för mig.
2016-06-17

    Dan Myrbeck
Var och en har sin syn på vad poesi är. Men när orden plötsligt faller på plats, är det väl i alla fall lite som poesi-magi...?!
2016-06-17

    ej medlem längre
Poesin är livets puls.
2016-06-17

  Ljusletaren
Länge leve poesin!
/kram
2016-06-17
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP