Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likhet


där de nyföddda kastanjerna fallit
sliter människorna varandra i stycken
för det är så lätt
att spotta på den främmande
när man så klokt har förstått att orsaken till allt
är någon annans
och man kan sluta sig i likheten
dricka du och skål med sin broder, syster, samma

blir man så överraskad? undrar jag

när blod och svart klägg senare fyller ens mun








Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-26 13:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är lätt att vältra över kapitalisternas skuldbörda på en utsatt målgrupp.
Ofta väljer man de som är udda.
Nazisvinet Cameron - som lyckligtvis avgick - ville t ex tvångsinternera överviktiga.
Hitler tvångsinternerade och massförintade judar.
I Sverige har man ofta skyllt på resande och romer.
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP