Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlängtan

Jag har ställt mig vid sidan
för att speja på livet

Utomhusgluttare med stela fingrar
som längtar efter det gula ljuset

Säg ingenting om jordens centrum
för du är alltid där

Adressen står skriven på insidan
av dina ögonlock

Kompassen har rostat fast
i nord-nord-ost

Kartan är en topografi
över dolda avsikter

Jag har en vacker present
en skärva av horisonten
som jag vill att du hänger
som ett smycke om halsen

Jag har ställt mig vid sidan
för att vänta på dig




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-27 11:25



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
speja på livet..
ja men du får syn på det. livet.
finns en tidskänsla här känsla för tid av att vänta in rätt ögonblick som en sann vän gör.
2016-07-04

  Kjell Åhsberg
Snyggt formulerat om förväntan. Ska den besannas eller inte?
Gillar "Kartan är en topografi över dolda avsikter".
2016-06-30

  Stefan Albrektsson
Vackert! Känner igen känslan av att stå vid sidan av, betrakta och längta. Innerligt fin är den vackra presenten!
2016-06-28

  Annie b'larsson VIP
Jättevackert..
2016-06-27

  Anya VIP
Texten känns mindfull. Att ställa sig på sidan och bara andas, speja, vänta... Tycker mycket om presenten...en skärva av horisonten... så vackert!!!
2016-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP