Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystiken i dalen

Borta vid isens spegelbild
ett par fötter, blekt smorda
av resande bergstoppar
ovan en ljusblå lagun
vars tidvatten fryst,

Flingor ur himmelens
famn en handfull
susar i januarikylan
ut över sjön ..

Hon ler, nynnar:
hymner för sig själv-
låter de blonda tonerna
flätas i eftermiddagsbrisen
med de kvittrande näbbarna
ovanför
hennes toppar!

Se eller lär,
Gudinna eller sägen
-hennes sköna drag
förför dig hela vägen!




Övriga genrer av Samuel_
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-28 16:30



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
"ett par fötter, blekt smorda
av resande bergstoppar" fantastiska två rader i en vacker dikt!
2016-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Samuel_
Samuel_